Aanbeveling op je plan van aanpak als (toekomstig) onderwijsregio

In de Subsidieregeling ‘Landelijk dekkend netwerk onderwijsregio’s’ is opgenomen dat iedere subsidieaanvraag van een onderwijsregio vergezeld moet gaan van aanbevelingen van de Realisatie-Eenheid (RE), gericht op de vorming en doorontwikkeling van de (toekomstige) onderwijsregio en de gestelde ambities. Deze aanbevelingen geven wij op basis van het plan van aanpak. De aanbeveling is onderdeel van het proces om de subsidieaanvraag in te dienen. 

Hoe ontvang je een aanbeveling op je plan van aanpak?

Iedere onderwijsregio maakt deel uit van de lerende aanpak. Om voortvarend aan de slag te kunnen met de lerende aanpak en om de geleerde lessen van de voorlopers onderwijsregio’s direct te delen ontvangt iedere onderwijsregio een aanbeveling. 

De aanbeveling gaat nader in op: arbeidsmarktanalyse, ambitie en doelen, aanpak, gewenste resultaat (lange termijn en in 2025), de wijze van organiseren (governance). Met deze aanbeveling wordt het startsignaal gegeven voor deelname aan de lerende aanpak. De regioadviseurs van de RE komen bij de onderwijsregio’s terug op deze aanbeveling tijdens het peilgesprek*. De onderwijsregio’s krijgen hiermee een vliegende start.


We werken in twee ronden om tot een aanbeveling te komen: 

Ronde

Je mailt ons het plan van aanpak..

Je ontvangt onze aanbevelingen

1

Voor 16 september

25 september

2

Voor 30 september**

10 oktober

*Voor de voorloper onderwijsregio's is dit het peilgesprek in november 2024 en voor de (toekomstige) onderwijsregio's voorjaar 2025.

**De plannen van aanpak die na 30 september naar ons worden gemaild, nemen we zo spoedig mogelijk in behandeling. We kunnen geen garantie geven dat je vóór 15 oktober aanbevelingen van ons ontvangt. We streven hier wel naar. 

Wat verwachten we van jou?

  • Je formuleert, als (toekomstig) onderwijsregio, een plan van aanpak.
  • Je stuurt ons het plan van aanpak via het contactformulier van onderwijsregio.nl. Vergeet je niet de bijlage (plan van aanpak) te uploaden? Dit doe je voor 16 september (ronde 1) of 30 september (ronde 2).
  • Je ontvangt van ons een bevestigingsmail. We hebben dan het plan van aanpak ontvangen. Mochten we nog aanvullende vragen en/of opmerkingen hebben, dan nemen we contact met je op.

Wat kun je verwachten van de RE?

  • We nemen het ingediende plan van aanpak door en stellen aanbevelingen op. Dit is een pdf-document, zodat je dit makkelijk kunt uploaden met de subsidieaanvraag. Je ontvangt onze aanbevelingen op het ingediende plan van aanpak via de mail van ons. Dit gebeurt 25 september (ronde 1) of 10 oktober (ronde 2).

En na deze stappen?

  • De ontvangen aanbevelingen voeg je bij de subsidieaanvraag via het digitale formulier bij DUS-I. Vergeet de aanbeveling dan niet toe te voegen!

Ondersteuning vanuit de RE

De RE ondersteunt de onderwijsregio’s bij de totstandkoming van het plan van aanpak. Op 12 september 2024 organiseren we het landelijk congres onderwijsregio’s. Dit is de praktijkdag voor en door onderwijsregio’s. Heb je vragen over het plan van aanpak? Tijdens dit evenement zullen de collega’s van de RE, met verschillende expertises, klaarstaan om individuele vragen en/of uitdagingen waar je als regio tegenaan loopt te beantwoorden. Je kunt ook zelf contact opnemen met één van onze regioadviseurs van de landsdelen om - indien gewenst - je concept plan van aanpak mee te laten lezen, daarop feedback te ontvangen en eventuele vragen te stellen. De regioadviseur helpt je op weg. 

Contact bij vragen

Heb je vragen over de aanbevelingsprocedure of het vormgeven van het plan van aanpak? Dan horen we dat graag van je. Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Volg deze link om meer informatie te lezen over de subsidieregeling. Heb je vragen over de regeling? Bekijk de vragen en antwoorden of neem contact met DUS-I op. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.